Wednesday, November 19, 2008

My Friends Char Koay Teow @ DAPUR BONDA


Kepada penggemar char koay teow....datanglah menikmati resipi dari Pulau Mutiara ini....bermula dari jam 5 ptg hingga 12 tgh malam.

4 comments:

strowbelang.com said...

mahal la.... mcm2 harga ambik lauk yg sma tiap hari.. tpi harga lain.. pa nie... org lain kira harga pun lain.. kes 2 kami p mkan nasi ayam tat hari smpai jemoo..
skian mmurah2kan lah dan selamat beramal...

azrin said...

Salam strowbelang
Maaf lambat menjawab komen anda.
Terlebih dahulu terima kasih atas komen yang diberikan.

Untuk pengetahuan anda.......

Salah satu faktor penetapan harga yang ditetapkan oleh pihak pengurusan atasan dapur bonda adalah berdasarkan harga membeli barang2 basah untuk dimasak juga.Tokey restoran dapur bonda pun pi pasar borong hari2 dan beli beda yangsama hari2...MALANGNYA tiap2hari harga barangan juga lain di pasar borong.Maka dengan itu harga makanan jg boleh berbeza sikit la hari2...tapi bukanlah sampai mencekik darah...tapi pihak dapur bonda tidak dapatlah meletakkan harga terlalu murah kerana saya selaku salah seorang pengurus di dapur bonda sering juga membuat perbandingan harga dengan restoran2(warung2 di tepi jalan adalah tidak termasuk)sekitar bandar alor setar dan harga kami adalah lebih kurang sama ja....
Abang Tat nasi ayam pun ada juga dok ulang mai makan kat kami...

Apapun selamat menjamu selera mengikut selera yang anda puas hati.
Terima kasih
Azrina Abd Ghani
012-3125442

Nabilah A. Ghani said...

salam strowbelang

kalau nak diikutkan mahal, dapur bonda taklah semahal mana pun
saya pernah makan dekat salah sebuah restoran berdekatan kmc beberapa minggu yang lepas
nasi, ayam potong 4 dan teh o ais limau = RM7
makan nasi kat yasmeen dua bungkus RM13.60 beberapa malam yang lepas
biasa latu makanan berlauk
you can't expect today you pay RM5 for the food and on the next day you still eating the same food and the price will be the same
sometimes quantity will affect the price
bang kami beli bahan2 nak masak bukan ayam seketui ja
nak masak lagi guna minyak masak, nak buat ayam bakar kena guna arang hari2, semua tue melibatkan kos

kami mengharapkan rasional dan pemahaman anda
sekian
terima kasih utk teguran
kalau ada yang buleh dijual murah, akan dimurah-murahkanlah...
selamat menjamu selera

prisma crew said...

isk,,bila la nk merasa mkn kat sini....nnt aku singgah. :)

azim